Blog

Latest News
Skimo Verical Race Azuga

Skimo Verical Race Azuga

REGULAMENT DE CONCURS SKIMO VERTICAL RACE AZUGA
Sămbăta 22.02.2020 v-a avea loc a treia ediție a SKIMO VERTICAL RACE AZUGA, o competiție de schi alpinism, probă de vertical a Campionatului Național.
– Competiția se bucură de aprecierea și sprijinul autorităților locale, entități din domeniul sportului, sponsori, voluntari, sportivi etc.
– Organizatorii întrecerii sunt, după cum și denumirea evenimentului o sugerează, SKIMO TEAM, Federația Română de Alpinism și Escaladă, Clubul Sportiv Caraimanul Bușteni – secția de schi alpinism, Primăria Orașului Azuga și Azuga Ski & Bike Resort.
– Parteneri și sponsori ai evenimentului sunt Polar Elevators, Angedil Construct, Biserica Ortodoxa Busteni, Borsec, www.bike-ski.ro.
– Locația evenimentului este la baza pârtiei de ski Sorica din orașul Azuga.
Programul evenimentului este următorul:
Ora 08:00 – 09:30 – înscrierea în concurs și ridicarea kitului de participare.
Ora 09:30 – 09:50 – Validarea înscrierilor.
Ora 09:50 – 10:00 – Scurtă ședință tehnică.
Ora 10:00 – Startul în competiție.
Ora 10:00 – 11:00 – Desfășurarea competiției.
Ora 11:00 – 11:30 – Fotografia de grup, la linia de sosire.
Ora 11:30 – 12:30 – Întocmirea clasamentului.
Ora 12:30 – 13:00 – Festivitatea de premiere.
Categorii participante:
– master M/F 40+ ani;
– seniori M/F 21-39 ani;
– juniori M/F 18,19,20 ani;
– cadeți M/F 15,16,17 ani;
– copii mari M/F 12,13,14 ani;
– copii mici M/F 9,10,11 ani.
Pentru stabilirea înscrierii la o anumită categorie va fi luată în considerare vârsta concurentului din anul competiției.
La competiție pot lua startul atât sportivi legitimați cât și amatori, practicanți a schi alpinismului.
Profilul traseului
– Traseul de concurs constă într-o ascensiune pe schiuri (foci) de la baza pârtiei de schi Sorica, până în zona stației superioare a telegondolei, măsoara o distanță aproximativă de 2100m si are o diferență pozitivă de nivel de 561m.
– Ruta de concurs poate suferi modificări din diverse motive date de condițiile meteo, sigurantă, etc.
Regulament
– Fiecare participant este obligat să dea dovadă de fair play, să urmeze traseul oficial și indicațiile organizatorilor. Concurenților le este interzis să primească ajutor pe traseu cu excepția situațiilor care țin de viața, integritatea corporală și sănatatea lor.
– Echipamentul obligatoriu trebuie să fie format din: 1 per. schiuri, 1 per. legături de tură, 1 per. clăpari, 1 per. piei de focă, 1 per. bețe.
– Se va asigura de către organizator saci pentru hainele necesare după concurs, iar transportul acestora la linia de sosire se va face de către oficialii competiției.
– Înscrierea în concurs se face la fața locului, în imediata apropiere a zonei de start.
– Numărul de concurs va fi primit în momentul validării inscrierii, înainte de competiție, după ce participantul a completat și semnat formularul de înscriere, declarația de responsabilitate și a plătit contravaloarea participarii (50 Ron).
– Pentru participarea minorilor este necesară prezența (semnătura) unui reprezentant legal – părinte, tutore, antrenor etc.
– Numărul de concurs trebuie purtat în partea din față, astfel încât să fie vizibil pe toată durata cursei si nu trebuie modificat în niciun fel, nerespectarea acestui lucru atragând după sine descalificarea.
– Înainte de start va avea loc un scurt briefing, unde se vor transmite detalii despre traseu, eventualele noutăți și modificări aparute.
– Cronometrajul se va face cu un sistem manual, la secundă.
– Pentru a avea rezultate reale vă reamintim să purtați numărul de concurs în așa fel încât să fie vizibil din față.
– Startul are loc începând cu ora 10:00, de la baza pârtiei de schi Sorica.
– Înainte de intrarea în zona de start se va verifica echipamentul și fiecare concurent va fi notat pe foaia de start. Cei care nu sunt notați vor fi considerati absenți de la start și nu vor intra în clasamente.
– Odată intrat în zona de start, vizibil delimitată, participantul trebuie să ramână în acea zonă pâna la momentul startului în competiție.
– Startul rămâne deschis timp de 5 minute după ora oficială de start. Cei care au pierdut startul și încep cursa în cele 5 minute trebuie să anunțe un oficial de la start.
– Cronometrarea se va face în acord cu ora oficială de start.
– Pe traseu sunt amplasate puncte de control, obligatorii.
– Participanții care nu trec printr-un punct de control vor fi descalificați.
– Sosirea este la statia superioara a telegondolei.
– Organizatorul iși rezervă dreptul de a opri un participant în urmatoarele cazuri :
◦ s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai
permite continuarea cursei.
◦ în cazuri exceptionale.
– Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv, este obligat să informeze organizatorul imediat la arbitrul care insoțește pe ultimul concurent sau la unul din arbitrii de pe traseu.
– Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai bună variantă de retragere dar este responsabil pentru deplasarea proprie, ruta pe care o va folosi și actiunile ulterioare momentului și locului retragerii, excepție făcând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.
– Vor fi întocmite clasamente și se vor acorda premii primilor trei clasați de la fiecare categorie.
– Aruncarea de resturi, ambalaje, echipament, etc. pe parcursul traseului și/sau distrugerea deliberată a mediului inconjurator va atrage după sine descalificarea.
– Suporterii pot încuraja orice competitor cu conditia să respecte regulile, indicațiile autoritățiilor și/sau ale oficialilor și să nu impiedice desfășurarea competiției.
– Pe parcursul traseului nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator, vehicul în mișcare, etc.), excepție făcând cazurile deosebite.
Penalizări :
◦ scurtarea traseului = descalificare
◦ doping = descalificare
◦ nerespectarea mediului înconjurator = descalificare
◦ schimbarea / distrugerea numarului de concurs = descalificare
◦ nerespectarea regulilor competiției = descalificare
◦ lipsă de fair play față de alți participanți, oficiali, public, etc. = descalificare
◦ primirea de asistentă, ajutor din afară = 60 minute
◦ lipsa unui articol din echipamentul obligatoriu = 5 minute/obiect
– Declarațiile oficialilor, fotografiile și imaginile video constituie probe de care juriul poate să țină seama în cazul în care regulile competiției au fost incălcate. Orice altă abatere va fi subiect de decizie pentru juriul cursei. Taxa de participare nu se rambursează în cazul descalificării.
– Orice participant poate depune o contestație împotriva altui participant care nu a respectat regulile competiției sau impotriva deciziilor oficialilor.
– Contestația scrisă impreună cu o taxa de 200 lei se vor depune la oficiul de cursă in maxim 15 minute de la afișarea rezultatelor complete provizorii. Rezolvarea contestației se va face în urmatoarele 15 minute.
– Taxa de contestație va fi inapoiată petentului, daca contestația va fi câștigată.
– Prin inscriere, plată și participare fiecare participant confirmă că a citit, înteles și acceptat condițiile de participare și aceste reguli, iși asumă riscurile participării la SKIMO VERTICAL RACE AZUGA și sunt responsabili pentru propriile acțiuni care ar trebui să țină cont de circumstanțe relevante ca: schimbarea vremii, condițiile meteo și de zapadă, zona în care se află și echipamentul pe care il folosește.

Related Posts

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *